Solutions‎ > ‎

2112011

Voorstel:  21012011

Presentatie projekt inrichting hoofdkantoor OCI Nitrogen

Motivatie

Wat is het wat je graag zou willen? Als het gaat om groei, vooruitgang, het blik op de toekomst. Hoe kun je dit überhaupt behalen? Je moet er in geloven. Je moet ervoor willen werken. Je moet netwerken en je moet een duidelijke identiteit naar buiten uitstralen.Het gaat om kwaliteit, integriteit en jeugdigheid met niet teveel poespas.

Wat je wil is... aanwezig zijn . Een goed bedrijf, een goed product en een goed contact. Contact met je zaken partners, investeerders met iedereen die in aanraking komt met Oci Nitrogen. Contact met je collega’s. En dit is cruciaal. Hoe het bedrijf intern loopt straalt het uit naar buiten. Je hebt een stel hersens bij elkaar die samen tot nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe aanwinsten kunnen komen. En dit is wat je wil....

Deze knappe koppen die samen grootse projecten kunnen opzetten.Dit is het blik op de toekomst. Hier draait het om innovatie, de tijd vooruit. Dit is ook wat het pand moet uitademen. De ruimtes moeten een inspiratiebron zijn. Iets waar je gedachten overheen kan laten gaan zonder dat het te zeer een afleiding is. Een uniformiteit zonder een uniformiteit te zijn. Ieder onderdeel is net zo belangrijk.

Wat kunnen wij voor jullie doen. High Culture vertaald de identiteit van het bedrijf zodat die in en om het pand duidelijk naar voren komt. High Culture zorgt dat het “beeld” duidelijk is. De inrichting zal de communicatie en transparantie verbeteren. High Culture werkt samen met kunstenaars en ontwerpers die in opdracht hét beeld kunnen neerzetten. Denk hierbij aan aankleding van centrale ruimtes waardoor je geïnspireerd raakt. Denk aan heldere constructies. Denk aan een werksfeer die daadwerkelijk uitnodigt tot werken. Een omgeving die inspireert...


Realiseren van het project.

High Culture gaat op zoek naar geschikte kunstenaars, ontwerpers en bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan de aankleding van het pand. In de uitstraling van het pand moet duidelijk naar voren komen dat de eigenaar van het pand een jong, dynamisch en innovatief bedrijf is.

Ons voorstel is om te werken met design in combinatie met speciaal gerealiseerde kunstwerken voor Oci Nitrogen door kunstenaars. Op deze manier krijgt het geheel een unieke uitstraling met toch een vorm van uniformiteit door het gebruik van designproducten.

Omdat het belangrijk is duidelijk te laten zien wat Oci Nitrogen voor een bedrijf is zullen sfeerfoto’s van producten van Oci Nitrogen terugkomen in de aankleding. Gezien het bedrijf gevestigd is in Geleen willen we de aandacht erop vestigen dat het een nederlands gesitueerd bedrijf is met internationale contacten. Hierbij dachten wij bijvoorbeeld aan het gebruik van Dutch Design, deze wordt ook vertegenwoordigd op de designbeurs in Milaan.

Wat voor ons voorop staat is de duurzaamheid van het geheel. Wij zorgen dat de projecten / objecten van hoge kwaliteit zijn. High Culture werkt met gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. High Culture zorgt ervoor dat je iets goeds in huis hebt en hierbij ook de zekerheid. Objecten waar je jaren met plezier naar kijkt zonder dat de verveling toeslaat of je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen. Subtiele eyecatchers....


Specificatie van werkzaamheden.

-          Projectbegeleider en uitvoerder.

-          Onderzoek & benadering van derden.

-          Offerte traject begeleiding .

-          Begeleiding werkzaamheden.

-          Contactpersoon tussen opdrachtgever en derden.

-          Toezicht uitvoering door derden.

-          Oplevering.

 

Uurtarief € 68,- excl 19%  btw.

Kilometervergoeding € 0,39 excl 19% btw.

Exclusief onkosten en materialen.
Locaties:
Centrale ruimten en kantoorgangen.

Situatieschets
:
Het karakter van het pand staat haaks op de uitstraling die het bedrijf verdiend te hebben. In de nauwe donkere gangen komen aspecten zoals openheid en innovatie niet naar voren. De gebruikte materialen voor inrichting staan in contrast met de jonge dynamische produktvoering en haar internationale afzetgebied.

Richting
:
High Culture beoogd door het gebruik van innovatief design en vooruitstrevende media in de kunst tot een upgrade te komen van het gebouw. Haar bewoners moeten met plezier en voor de lange termijn een duidelijke meerwaarde aantreffen in hun leefomgeving.High Culture ziet de te maken keuzes als een investering in mens, gebouw en toekomst.

Verleden
:
High Culture heeft zorg gedragen voor de realisatie van verschillende project- inrichtingen voor binnen en buiten in onder andere:

 
5 sterren Hotel Okura, Amsterdambeelden en schilderijen in de verschillende suites waaronder de grootste suite van de Benelux
 
Mega Cruiseship Eurodam
Holland America lijn.
Meerdere op maat gemaakte beelden op 3 decks.
 Casimirplein
Roermond

6 meter hoge stoel met levensgroot bronzen beeld
 
Rechtbank Roermondcentrale ruimte zwevend glazen paneel met 3 laags gehard glas

Voorbeelden
Hieronder volgt een aantal voorbeelden bestemd voor Oci Nitrogen. Hierbij gaat het vooral om de verschijningsvorm of het karakter. Afhankelijk van het budget kan in het verlengde naar een passende oplossing worden gezocht.


Innovatieve kunst:

voorbeeld 1

Videokunst krijgt steeds meer waardering als medium in museum en de eigen leef omgeving. De kunstenaar Julian Opie is altijd bezig met beweging en mensen in beweging. Soms is zijn werk heel extravagant en soms juist zeer minimalistisch en introvert.
Julian's variant van personen die wandelen over straat geven de dynamiek aan van Oci Nitrogen.Voorbeeld 2


Ook Michal Rovner is bezig met mens en beweging. De tegenstelling van gesloten en open reflecteert de openheid van het bedrijf.Voorbeeld 3


Deze winnaar van de glas innovatie prijs 2010 heeft electro gevoelige kristallen in zijn panelen verwerkt. Een bewegend man, mensen met paraplu's die opdoemen in de mist en projecties op transparant glas.


Design:
Door het gebruik van design kun je al snel verschillende sferen creeëren.
Bijvoorbeeld het gebruik van klassiek design ( denk aan stoeltjes van Eames) in combinatie met jong design zoals Dutch Design.

                                                                
                                                        Muurobject
K. Mischer.

                                                    
kunstwerken / meubels met een gebruiksfunctie
door P. Schols
'car' door F. Hermans.

Fotografie
Door het printen van foto's op aluminium platen wordt een monumentaal karakter verkregen.


Sabic gebouw door Loraine Bodewes.

Beeldende Kunst
Het bronzen beeld vertegenwoordigt de kracht en duurzaamheid van het bedrijf. Het bedrijf is er voor de lange termijn en investeert in de toekomst en nieuwe ontwikkelingen.
Het bronzen beeld Verbondenheid in het PSW gebouw door de beeldhouwer Dick van Wijk.De klassieke uitstraling van betrouwbaarheid en inspirator.
Albert Schweitzer door A Drielsma
                                                                       M. Mandersloot. Een voorbeeld van "jong" werk.
                                                                       Materiaal: Aluminium.


Graag komen wij in een gesprek met het Management team om te komen tot een inventarisatie van wensen.
Met vriendelijke groet,

Olivier van Wijk 06-25046662
Coco-Susanne van Wijk 06-14933167

High Culture
Roermond
Comments