Lux: Jörg Hanowski until 3-2013

Plaatsingsdatum: Nov 05, 2012 4:13:6 PM

1979-82 Training as glass-instrument maker - University of Essen. 1994 licensed after rigorous testing as Master glass-instrument – maker. He lives in Hattingen, Germany and has his workshop in Witten, Herbede Mansion.

Hanowski combines his training in furnace glassblowing, as a glass instrument maker and a neon craftsman in his works. This opens the possibility to imbue his objects with a unique individuality of appearance. His themes are primarily Nature and Organic Forms. He takes forms out of their natural context, puts them together in new ways, thus creating new forms, new life. Joerg Hanowski has worked independently since 1983 perfecting his technique to make his artworks. He has participated in numerous exhibitions and has won several international prizes.

Joerg Hanowski

Jörg Hanowski5 januari 2013 - 1 maart 2013Galerie High Culture, Maastrichtopen op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur en op afspraak.De galerie ligt op 50 meter van het Vrijthof bij de ingang van de sint Servaes kerk.

Jörg Hanowski geboren te Essen op 11 maart 1961, is een glaskunstenaar die woont en werkt in Nordrhein Westfalen, Duitsland.

Verschillende opleidingen op het gebied van de glasbewerking zorgen ervoor dat hij de verschillende toepassingen en bewerkingen van glas kent en deze kan gebruiken voor zijn werken.

Hierdoor ontstaat een verscheidenheid van mogelijkheden om zijn objecten hun individualiteit mee te geven. Zijn thema kan gevonden worden in de natuur en haar organische vormen. In zijn werken haalt hij deze vormen uit hun natuurlijke omgeving en herschikt deze zo dat zij nieuwe beelden en daarmee nieuw leven creëren.

In de periode na het licht van de jaarwisseling, zal Galerie High Culture het werk van glaskunstenaar Jörg Hanowski tonen. In een grote donkere ruimte in de galerie zal het neongekleurd licht van zijn installatie de ruimte op een vreemdsoortige maar betoverende wijze verlichten. Hanowski experimenteert met verschillende bewerkingen van glas waardoor hij beschikking heeft tot een verscheidenheid van mogelijkheden om zijn objecten hun individualiteit mee te geven. Zijn thema’s kunnen worden gevonden in de natuur en haar organische vormen. Deze vormen herschikt hij buiten hun natuurlijke omgeving tot nieuwe beelden, en daarmee tot nieuw leven. Benieuwd naar nieuw leven in het begin van het nieuwe jaar?

De dubbele loops van het murano soft glas geven ruimtelijke dimensies waar een groot vakmanschap aan ten grondslag ligt.

Het argon in de glazen buizen kan 200.000 uur branden en daarna opnieuw gevuld worden.

Met het werk van de bekende Julian Opie in gedachten, is het werk van Jörg niet beperkt door de uiting op het platte vlak. De werken van Hanowski zijn van alle zijdes interessant en bieden de mogelijkheid het op verschillende manieren te presenteren.

Met jorg's nieuwe thema van abstracte objecten met menselijke proporties is een succesvolle serie in wit neon ontstaan. Nieuwe objecten met een hoogtes van 60, 65 en 82 cm zijn sierlijk en lijken te zijn getekend met licht.

Nieuwe werken Jörg Hanowski